Bedenimize Ortak Kıl Kurtları – Parazitler

Bedenimize Ortak Kıl Kurtları – Parazitler

Feridun KUNAK Bağırsak Kurdu ve Kıl Kurdu Tedavisi

En yalın tanımıyla bir canlıya bağımlı olarak yaşayan ve yaşadığı canlıya zarar verebilen organizmalara parazit denilmektedir. Hatta çoğumuzun günlük hayatından bu anlamıyla kullandığı bir sözcük haline bile gelmiştir parazit. Gözle görebileceğiniz büyüklükte olabileceği gibi, birçoğu gözle görülemeyecek kadar mikro yapıya sahip olabilirler.


-------- Sponsorlu --------

Kıl kurdu bu parazit çeşitlerinden sadece bir tanesidir. İplik şeklindedir ve yaşamak için en sevdiği yer bağırsaklarımızdır. Temel anlamda bakıldığında bütün parazitler yerleştikleri vücutlardaki besine ortak olup, vücudun yeterince beslenememesine ve gelişmesine engel olurlar. Kıl kurdu da dünya genelinde en yaygın parazit olarak, en çok çocuklarda görülerek tam olarak onların büyümesine ve sağlıklı gelişmelerine engel olabilen bir hastalıktır. Çoğalmak için en sevdiği yerler, sıhhi olmayan ortamlar ve kirli suların bulunduğu yerlerdir. Onun dışında okul, yurt gibi kalabalık ortamlarda da çok sık görünebilen bir rahatsızlıktır.

Yiyecek ve temas yoluyla tekrar hem kişinin kendisine hem de insandan insana kolayca geçebilirler. Sürekli geçmeyen karın ağrısı, makatta ve burunda kaşıntı, gaz sancısı, ağız kokusu en sık görülen belirtileridir. Bunlara ek olarak sabah uyanıldığında mide bulantısı ve dışkıda yumuşama görüldüğünde mutlaka bir doktora danışmak da fayda vardır.


-------- Sponsorlu --------

Kıl Kurdunu Teşhis ve Tedavi Yöntemleri

Belirtilerden şüphe duyan kişiler hastaneye başvuru yaparak bir parazit testi uygulatırlar. Parazit testinin sonucunda yapılan mikroskobik inceleme sonucu limona benzeyen görünüme sahip yumurtalar tespit edilirse hem kişiye hem de yakın ailesine tedavi süreci başlatılır. Kısa süreli çözümü olabilen bir rahatsızlıktır. Hastalar genelde 1-2 gün içinde tedaviye olumlu yanıt verirler, ancak 15 gün sonra bir tedavi süreci daha uygulanması hastalıktan tamamen kurtulmak için önerilmektedir. Eğer hastalık ileri safhalarında değilse alternatif bitkisel yollarla tedavi edilebilir. 1 adet havuç rendelenerek 1 soğanla birlikte bir miktar suyla kaynatılır, kaynayan karışım süzüldükten sonra içine sirke eklenerek soğutulur. Bu karışımla makat bölgesini günde 2-3 kez yıkamak kıl kurdu için çözüm olacaktır. Bunun dışında bir miktar kuşkonmazı havanda iyice dövdükten sonra zeytinyağı eklenir, bu karışımın iyice karıştırılır ve üzerine patlıcan unu eklenir üzerine süt eklenerek merhem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Bu karışımı da şikâyetleriniz geçinceye kadar günde bir kez kullanabilirsiniz.

Bu faydalı haberimizden sonra bağırsak kurduna ve parazitlere karşı çok etkili Dr. Feridun Kunak Bağırsak Kurdu Sirkesi Tarifi için tıklayınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ